Sportmassage

Nu ook bij fysiotherapie hoep zuid

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 17-10-2018 | 12:12:51

 

Sportmassage is de ideale massagevorm bij overbelaste spieren. De doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de spierfunctie wordt verbeterd. Ook kan een sportmassage gebruikt worden om de spieren juist actief te krijgen  voor een inspanning, bijvoorbeeld voor een wedstrijd.

Dagelijkse inspanning en/of stress op het werk of thuis kunnen ook tot vermoeide , stramme spieren of andere lichamelijke klachten lijden. Spieren worden hierbij namelijk meer belast dan de meeste mensen denken. Een sportmassage kan deze klachten aanzienlijk verminderen of helemaal wegnemen.

Hoe werkt een sportmassage?
 

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij de knopen uit je spieren worden gehaald en de spier in zijn geheel beter ontspant. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt.

Bedenk dan dat je even door de zure appel heen moet bijten, voordat je je beter voelt. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. De sportmasseur zal de massage altijd aanpassen op de belastbaarheid van de cliënt.

Bron: Fysiotherapie Hoep Zuid